Livets skrøbelighed – og styrke

Hvis nu livet udfolder sig som sider i en bog, kan vi møde nye udfordringer hver dag, og agere bedst muligt efter de givne omstændigheder. Det er, hvad der gør livet spændende. Vi kan planlægge dagen i morgen, men alt kan ændres, fordi vi ikke ved, hvad der kommer til at ske. Det skete for mig, for ikke så længe siden.

Min fortælling starter en fredag sidst i april 2020, under Corona virus perioden.

Jeg har det helt fint i løbet af dagen, får en gang Thai massage om eftermiddagen, og går derefter en tur på et par kilometer med min mellemste søn. Da vi kommer retur til hans lejlighed i midten af Odense, er jeg så træt, at jeg er nødt til at sidde ned et stykke tid. Jeg får stavret hjem efterfølgende, og i løbet af weekenden, får jeg det værre og værre. Jeg begynder at få udslæt over hele kroppen. Mandag går jeg til egen læge og får ordineret penicillin. Det sker der ikke rigtig noget ved, til lægen igen tirsdag. Derfra direkte på OUH og i karantæne, for at udelukke COVID-19.

Jeg bliver ved med at få det værre, ingen appetit, meget mere udslæt og kæmpe blister i munden. Jeg kan ikke finde ro, så natten mellem tirsdag og onsdag vender og drejer jeg mig hele tiden. Jeg bliver erklæret negativ på COVID-19 og kommer ud af karantæne. Sidst på dagen onsdag bliver jeg overflyttet til en anden afdeling. Der bliver taget mange forskellige prøver hen over de næste dage, men de viser ikke andet end, at mit CRP infektionstal har været et stykke over 300 og at mit levertal er for højt. Meget hurtigt i forløbet fjernes penicillin fra min medicinering, så jeg kun får Pamol mod generelle smerter.

Tanker om sygdom

Igennem hele forløbet er jeg bevidst om ikke at hænge fast i nogle tanker. Jeg har hele tiden fuld tiltro til, at mit immunforsvar vil gøre alt, hvad det kan for at få kroppen retur i balance. Hvis blot jeg ikke blander mig i dets arbejde ved at holde fast i tanker.

Det lykkedes mig nogenlunde, så det var kun få tidspunkter, at jeg lige var lidt mentalt mærket.

Årsag til sygdommen

Lægerne har virkelig gjort, hvad de kunne for at finde frem til at årsag til infektionen, men det var ikke lykkes, inden jeg blev udskrevet en uge efter indlæggelsen.

Den tirsdag jeg blev udskrevet, var mit CRP infektionstal kommet ned på 26. Det skete helt af sig selv uden indblanding fra læger eller mig selv.

2 uger efter at jeg var blevet udskrevet, var jeg til en afsluttende samtale med en læge. Hun mente, at de symptomer jeg havde haft, matchede en Hepatitis E infektion. På den igen med nye blodprøver. De viste heller ikke noget. Så ingen konklusion fra lægerne. Jeg er glad for, at mit immunforsvar kunne klare opgaven.

Livet er skrøbeligt

Tænk sig hvor lidt der skal til, for at alt kan forandres for os. Uanset om det er en Corona virus, en anden virus, nogle bakterier eller anden sygdom, som påvirker vores tilværelse. De gange hvor jeg blev opslugt af mine tanker, mærkede jeg en uro i kroppen, som gjorde at jeg fik det værre. Det var både ved at være ude af stand til at tænke klart, men også det fysiske fik det værre. Når jeg igen fik ro på tankerne og min situation, lettede de fysiske smerter og ubehag, og mine tanker kunne få lov til at flyde igennem mig, uden at jeg holdt fast i dem.

Livet har styrken

På den anden side har vi et indbygget immunforsvar, både fysisk og psykisk, som er klar til at træde til, når der er behov for det. Vi skal ”blot” lade være med at blande os i det arbejde, der skal gøres, så immunforsvaret uhindret kan knokle derudaf. Det er vores virkelige styrke.

Det lyder nok meget enkelt, men vi finder jo også ud af, at vi ikke skal pille i et sår, men lade det være. Så heler huden hurtigere inde under såret. Op samme måde skal vi lade tanker være tanker – og ikke hænge fast i dem. Når vi finder dybere ind i forståelsen af De 3 Principper, bliver det nemmere. Du kan sammenligne det med, at du jo heller ikke sætter din hånd på en varm kogeplade (mere end 1 gang).